Beni hiç mi sevmedi?

Onunla geçirdiğin ilk günler inanılmaz güzeldi. Aynı şeylere gülüyor, aynı türde kitapları seviyor, aynı tarz filmlerden hoşlanıyordunuz. Sen nelerden hoşlanıyorsan o da aynılarından hoşlanıyordu. Duymak istediğin her şeyi söylüyor, ne deneyimlemek istiyorsan onu yaşatıyordu. Birlikte yemek pişirmekten, yeni yerler keşfetmekten vs keyif alıyordunuz. Tam da senin gitmek isteyeceğin yerlere gidiyor, yapmak isteyeceğin şeyleri yapıyordunuz. Hem de o istiyordu bunları. Öpüyordu, sarılıyordu sımsıkı. Mutluydunuz. Sanki ruh ikizini bulmuştun. Onunla tanışmadan önce sıkıcı olan hayatın bir anda renklenmişti, her şey daha parlak görünmeye başlamıştı gözüne. Ne kadar şanslı olduğunu sonunda hayatının aşkını bulduğunu düşünüyordun. O adam oydu işte. Gelmişti bulmuştu seni sonunda.

Her şey o kadar gerçek, o kadar güzeldi ki. Tüm bunlar bu kadar da yalan olamaz değil mi? Hiç sevmemiş olamaz beni diyorsun içten içe. Hiç mi etkilenmedi yani? Ogünleri hiç mi özlemiyor o da? diyorsun ya.

Yüzleşmen gereken en zor gerçeğe hoş geldin. Aynı zamanda da en önemlisine. Daha fazla dolandırmadan söyliyim. Onunla yaşadığın ve onunla ilgili düşündüğün hiç bir şey gerçek değildi. Ve evet hiç sevmedi. Ve hiç etkilenmedi ve bir gün bile özlemedi o zamanları. 

Yaşadığınız şeyin aslında ne olduğunu iyi anlamak için sevgiyle yapılan davranışların psikolojik olarak insanlara kendini iyi hissettirdiğini, mutlu ettiğini hatırlatmak isterim. Biri size sevgi gösterdiğinde, o kişinin sizinle ilgilendiğini, sizi gördüğünü ve sizi olduğunuz gibi kabul ettiğini hissedersiniz. Onaylanırsınız, size değer verilir ve saygı gösterilir. Mutluluk, güven, sıcaklık, özgürlük ve iç huzuru hissedersiniz. Yaşadığınız için mutlu olduğunuzu düşünürsünüz. Eğer içinizde sevilmediğinize dair şüpheler varsa bunları görmezden gelmeyin. Bir şeyler yanlış gittiğinde sezgileriniz sizi mutlaka uyarır, ama sezdiğiniz şey aslında gerçek olmasından korktuğunuz şey olduğu için kendinize bahaneler bularak iç sesinizi susturmayı tercih edersiniz. Gerçeği görmezden gelmek sizi bir müddet oyalar ancak sonunda varacağınız nokta değişmez.

Narsist pek çok kez sizi sevdiğini, onun için herkesten önemli olduğunuzu söylemiş olabilir. Ancak sonrasında size yöneltilen olumsuz davranışların bu sözlerle ters düştüğünü fark edersiniz. Ondan ancak koşullu bir sevgi veya koşullu bir iyilik görebilirsiniz. Onunla olan ilişkinizde sevgi görmeniz sizin boyun eğmenize, onun istediği şekilde davranmanıza bağlıdır. Bunu yapmadığınız anda sevgi ve iyilik hali son bulur. Bu sevgi değildir, sevgi kırıntısıdır belki. Gerçek sevgi affedicidir, fedakardır, herhangi bir koşula bağlı değildir, acı vermez, huzur verir, iyileştirir. Narsist ondan sevgi beklediğinizin farkındadır ve bunu sizin zaafınız olarak görür. Size istediğinizi azar azar verir ki ona itaat edin, istediği gibi size davranabilsin. Ancak gerçekte sizi hiç sevmiyordur aslında, sadece çıkarı için kendine yakıt sağlamak için mış gibi yapıyordur işine geldiğinde. Bir narsist tarafından kötüye kullanılmış olmanın en zor tarafı, beyin yapılarının ve sevgi, dürüstlük, sadakat gibi kavramların bizdekinden çok çok farklı olduğunu idrak etmek.

Narsist için sevgi karşı taraf üzerinde güç ve kontrol sağlamak için bir araçtır. Sizin onun sevgisine muhtaç halinizi görüp sizinle dalga geçer ve kendini mükemmel hisseder. Kendisindeki sahte duygular karşılığında sendeki gerçek duyguları alıp sömürdüğü için çok zeki olduğunu düşünür. Kendisinde sevme kabiliyeti yoktur, sevmediği için sevilmemekten korkar. Bu sebeple karşı tarafı kandırır, tam onun istediği insan taklidi yapar, seviyormuş gibi özlüyormuş gibi yapar, sevgiyi dolandırıcı gibi kazanmaktan haz duyar. Karşısındaki kişiyi kendilerine hayran etmek için her şeyi yapar. 

Böyle bir şeyi neden yapsın ki? Sevmediyse neden uğraşsın benimle diyorsun ya. Hayatı boyunca hiç bir şeyi ve hiç bir kimseyi sevmemiş birisi sevgi için neden uğraşsın? Sevgi diye bir kavramı bilmeyen birisi sevgi için neden bir şeyler yapsın? 

Sana, sevmediğin birini dolandırıp aşık etmek, onla ilişki yaşamak, yalvartmak, üzmek, ezmek ne kadar anlamsız ve gereksiz geliyorsa, ona da sevdiği biri için bir şeyler yapmak aynı şekilde hiç bir anlam ifade etmiyor. Duygular, sevgi, acı çekme gibi şeyler erkek narsistlere göre güçsüzlerin ve kadınların işidir. Kendi düşüncelerinle kıyaslama.

Narsistler kendilerini üstün, ayrıcalıklı, sıradan olmayan ve önemli biri gibi hissedebilmek için etraflarında hayranlarının olmasına ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden de hedef aldıkları kişileri önce tatlı tatlı zehirleyip kendine bağladıktan sonra da hemen yeni hedeflere geçerler. Onların ilişkiye bakış açısı ile normal bir insanın bakışı arasında dağlar kadar fark vardır. Sizden istedikleri hayranlığı aldığı anda, sizin ona kayıtsız şartsız bağlı olduğunuza, ne yaparsa ne derse itaat edeceğinize kanaat getirdiği noktada sizi terk edip yeni avlarının peşine düşecektir. O noktadan sonra siz ona hayran olan değersiz ve zavallı birisiniz ona göre.

Hala onun tam olarak nasıl bir manyak olduğunu çözmeye çalışıyorsan, bilsen de bildiklerine inanamıyorsan, kafanda belkiler varsa, küçük bir umut arıyor ve sevginizi sorguluyorsan hala... işini kolaylaştırmak için daha net bir şekilde tekrar ediyorum;



  • Seni hiç sevmedi.
  • Senin nasıl hissettiğin de hiç umurunda olmadı.
  • Senin onu sevmenin onda yarattığı tek etki: Ben süperim oldu ve ne kadar seversen sev bundan farklı bir etki yaratamayacaksın.
  • Sana yaptığı korkunç şeyler için kendini hiç bir zaman kötü hissetmedi.
  • Birlikte geçirdiğiniz güzel zamanlar sonradan onun aklına hiç gelmedi.
  • Sen de genellikle aklına gelmiyorsun.
  • Hiç özlemedi
  • Seni kullandı ve işi bitince de döndü gitti ve bu yaptığından oldukça keyif aldı
  • Sana hiç vefası olmadı, güzel günlerin veya onun için yaptıklarının hiç bir hatrı yok ve ne yaparsan yap olmayacak. Vefasızlık ve nankörlük narsistlere göre normal bir davranıştır.
  • Güzelliğin, gülüşün, bakışın onu hiç bir zaman etkilemedi.
  • Hasta olman, üzgün olman, başına kötü şeyler gelmiş olması hiç bir zaman umrunda olmadı.
  • Şuan hayatın tehlikede olsa bu onun için hiç bir şey ifade etmiyor.
  • Başkalarıyla olman umurunda olmadı. Seni başkalarından gerçekte hiç kıskanmadı. (Sadece kendi egosunun zarar görme ihtimali veya kölesini kaybetme ihtimali onu sinirlendirdi)

Seninle ilgili neler düşünüyor peki bilmek ister misin? Yukarıdakileri içine sindirmek yeterince zor. Ama hiç biri sana özel durumlar değil emin ol. Seninle ve kişiliğinle hiç bir alakası yok bunların. O hiç kimseyi sevmeyecek, kimseye değer veremiyor. Çünkü böyle bir kabiliyeti yok. Ruh hastası, hatta ruhen engelli. Yapacak bir şey yok. Bunu kabullendikten sonra bir de senin hakkında düşündüklerini merak ediyorsan söyliyim. Daha fazla kötü hissetmek istemiyorsan okuma ama.

Okumaya devam ediyorsan yazıyorum. Kafasından geçenler tam olarak şu şekilde;


  • Benim kadar yakışıklı/zengin/mukemmel vs birinin senle ne işi olur? Senin gibi bi ezikle/tipsizle/salakla olabileceğime nasıl inanabiliyorsun gerçekten hiç anlamıyorum. 
  • Ne sevgisi ya? Yapıştı bana resmen. Ne yapsam bitirip gitmiyor.
  • Off yine arıyo. Azıcık ilgileneyim diye ne yapacağını şaşırdı. Ara biraz daha bakalım.
  • Hadi yalvar köpecik.
  • Bok gibi davranmama rağmen hala mesaj atıyo, ölüyo benim için süper bi adamım ben baksana kimse bana dayanamıyor
  • Ha ha ha hala arıyo ya. Benden beklediğin şeylerin farkındayım guzelim ama asla alamicaksın. Sen kimsin ki benle olabileceğini sanıyosun?
  • Ben istediğim zaman, ben istediğim kadar, ben istediğim şekilde senle olurum sen karar veremezsin senle ne yapacağıma.
  • Seni şu halinle insan yerine koyup yanımda gezdiriyorum dua et şanslısın neyin var neyin yok ver bakalım anca öyle kalabilirsin biraz yanımda. 
  • Sen kimdin ya?
  • Biraz daha kullanayım bırakırım bi ara sıkılırsam
  • Neyi var neyi yok sömürdüm hala anlamıyo salak. Bu kafayla sen daha cok sömürülürsün.
  • Yalakalık yaparak kapamaya çalışıyo aklınca beni. Yer miyim ben? Sen kimsin ki bi tek seninle yetinmemi bekliosun?
  • Hadi biraz daha ağla. Sıkıldım. Eğleneyim biraz seni seyredip.
  • Başka kızlarla tanışmam lazım hemen sıkıldım. Nerden tanışsam? Aslında bi kaç tane vardı elimin altında dur şunları bir yoklayım. Ya da senin henüz tanışmadığım güzel arkadaşların da vardır belki? 
  • Canım ne zaman isterse tıpış tıpış geri geliceksin bana zaten, ne bu havan?
  • Köpek muamelesi yapıyorum yine de bırakamıyo. Daha ne yapmam lazım sana acaba? Benim kadar mükemmel birini bulmuşsun bırakmazsın tabi.
Kafanın içinden geçenlerin onunkilerden ne kadar farklı olduğunu gördün mü? Hiç mi sevmedi diyorsun ya deme artık. Gerçeklerle yüzleş ne kadar acı olsa da. Ve kurtul. Sil bütün soru işaretlerini. Bu tuzaktan kurtulmanın başka bir yolu yok.

Yorumlar

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Size nasıl ulaşanbilirim bana yardımcı olun biriyle konuşmam gerek yaşadıklarım çok kötü ve ben kendime gelemiyorum ne yazık ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana mail yoluyla veya iletişim sayfasından ulaşabilirsiniz. Mail adresim narsistsevgili@gmail.com

      Sil
  3. İletişimden yazdım size

    YanıtlaSil
  4. Instekramin varmi senle güzel arkadaş oluruz😒

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popular Posts

Narsist Geri Döner Mi?

Narsist Kadının Özellikleri

Narsist Mağdurlarının Hikayeleri