Narsistten İntikam Almak

Size bunu nasıl yapar? Nasıl bu halde bırakır? Nefret ediyorsunuz. Kahrediyorsunuz ona. Yaptıklarının bedelini ödesin, hatasını anlasın, pişman olsun istiyorsunuz. Sizi bu kadar acıtırken, bile isteye yakarken ona hiç bir şey olmuyor. Bu nasıl adalet? Karma nerde diyorsunuz? Bir şekilde öcünüzü almak lazım. Ama nasıl? Bir narsist en çok neyle yaralanır?

Onu aldatsanız mesela? Kıskandırsanız? Gözünün önünde flört etseniz başkalarıyla? En yakın arkadaşıyla olsanız? Aşağılasanız ya da toplum içinde? Aptal yerine koysanız açık açık? Ya da onu oyuna getirip gücünü kaybetmesini ya da parasını kaybetmesini sağlasanız? İtibarına oynasanız ya da? Rezil etseniz onu?

Tüm bu çabalar sonucunda narsist sapkında oluşturacağınız 2 temel durum olur.

1- Tatmin olur: 
Sevdiğimiz biri canımızı yaktığında ona öfkeleniriz. İntikam bu öfkeyi ifade etme biçimlerinden biridir. Sevgiyle nefret ne kadar farklı gibi görünse de aslında birbirine çok yakın hislerdir. Sevginin karşıtı nefret değil ilgisizliktir. Önemsemediğimiz birini sevmeyiz, nefret de etmeyiz ve intikam da almayız. Narsist bunu çok iyi bildiğinden öfkeniz onun için ona verdiğiniz önemi kanıtlar. Bu da ona ihtiyacı olan yakıtı sağlar. Size ne yaptığını biliyor ve yaptıklarının sizde yarattığı etkileri izlemek, acınızın size verdiği yarayla çırpındığınızı görmekle egosu tavan yapar.

back fire2- Size düşman olur.
Narsist sevgiliden intikam alma çabalarınız onun egosunu okşarken diğer yandan da sizin gibi zavallı bir yaratık nasıl böyle bir şeye cesaret edebilir diye düşünerek size düşman kesilecektir. Yaptığınızın karşılığını mutlaka verir. Hem de bel altı vurarak, yalanla dolanla, en çok acıtacak yerinizden alır intikamını. Sonra ne yapacaksınız? Siz ondan o sizden öc ala ala sonsuza kadar böyle mi sürdüreceksiniz? O bitirmez bunu. Siz mutlu olabilecek misiniz böyle bu şekilde itiş kakış içinde?

İntikamın narsistte yaratmayacağı durumlar ise aşağıdaki gibi;

1- Asla canı acımaz: 
Ne yaparsanız yapın. Narsistin duyguları incinmez, canı acımaz, ruhen acı nedir bilmez. Bunca kötülüğü sıfır empatiyle yapması bundan. Nasıl empati yapabilirsiniz hiç kendi içinizde yaşamadığınız bir konuda? Sadece teorik olarak bilirsiniz ne olabileceğini ama merhamet edemezsiniz çünkü ne hissedebileceğini bilmiyorsunuz karşı tarafın. Bizim narsiste yeterince merhamet edememe nedenimiz de budur belki de. O nasıl bizi hiç algılayamıyorsa biz de onu tam olarak algılayamıyoruz. Sadece biliyoruz ama hissedemiyoruz onun düşünce yapısını.

2- Hatasından ders almaz: 
Size yaptığı şeyin aynısını siz ona yapsanız bu onun ruhunda hiç bir etki yaratmayacağı için sadece sinirlenir. Yaptığı hatayı anlaması, ders alması, samimiyetle bu yaptığından pişman olması mümkün değildir.

Narsistten intikam almaya çalışmak cehennemde yaşarken şeytandan intikam almaya benzer. Cehennemdeki bir sürü insandan siz sadece birisiniz. Bu yaşa kadar bugüne kadar kaç kişi yandı o cehennemde kim bilir? Belli ki hiç bir şey ona ders verememiş. Cehenneme düşen biri şeytana gününü gösterebilir mi? Tövbe ettirebilir mi? Şeytanın canı yanabilir mi? Bir düşünün. Durumun bundan hiç bir farkı yok.

Öncelikle şeytanın yani narsistin doğası kötüdür. Hayattaki yolu, var oluşu budur, o budur. Başka bir şeye dönüşemez. Bir kaplandan sen niye benim kardeşimi yedin diye intikam alabilir misiniz? Ya uzak durursunuz, ya onu öldürürsünüz. Ama kaplana ders veremez, pişman edemezsiniz. O dünyaya böyle gelmiş. Bunu yapacak. 

Peki siz neden böyle davranmak istiyorsunuz? Hiç düşündünüz mü? Birinin hayatını mahvetmek canını acıtmak istemek egonuzla ilgili olabilir mi? Bu ego tatmini size huzur verir mi?

Yakarak, yıkarak, kötülük yaparak mutluluk beklemek sağlıksızdır. Ben aslında böyle değildim diyorsanız, kendinizi kişiliğinizin dışına çıkıp intikam planları yaparken bulduysanız, bu durum davranışlarınız üstünde kontrolünüzü kaybettiğini gösterir. Bu da tam onun istediği şeydir.

Narsistten alınacak en iyi intikam onu karanlığıyla baş başa bırakıp gitmektir. En büyük korkusu; yalnızlıkla, onay ve değer görmemekle yüzleşmektir.  Ve eninde sonunda hayatın onu getireceği nokta burası olacak. Karanlığına ortak olarak ona bir zarar veremeyiz. Aksine daha çok besleriz. İyi insan kötülüğü fark edip uzak durandır. Bunun için onu ait olduğu yerde bırakın ve kendi yolunuza gidin. Kötülüklerden kendimizi korumayı öğrendiğimizde tercih ettiğimiz yollar sonunda bizi güzel bir geleceğe götürecektir.

Hayatındaki tüm iyi kalpleri kırarak, tüm iyi niyetleri yok ederek o da bir tercih yapıyor aslında. Narsist erkeklerin sonu nasıl olur diye merak ediyorsanız, seçtiği yolun sonu ona en büyük intikam.

Sizin hiç bir şey yapmanıza gerek yok.


Yorumlar

  1. kendi pisliğinde boğulur inşallah

    YanıtlaSil
  2. Inşallah şeytanının vücut bulmuş hali resmen İnsan bi yandan da üzülüyor ya

    YanıtlaSil
  3. Narsistin doğası kötüdür demişsiniz..Kişilik bozuklukları mizaçtan ayrı bir boyutta değerlendirilmelidir.Yani sizin metinlerindenizde sözünü ettiğiniz narsist aslında kötü insandir.Bu kötü mizacın üzerine psikoseksuel gelişim evresinde narsistik-buyuklenmeci kendilik inşa edilmiş tiptir.Yani bütün narsistler kötüdür diye bir genelleme doğru değildir.

    YanıtlaSil
  4. bıark git diyosunda ya onunla yşıyorsak ne bok yicez canımm arya sınır koyamıyorum
    söylediği şeyler aillemi kötü etkiliyor yani otamatik olarak istesede istemesede herkeze zarar
    veriyor ben de ondan kaçanıyorum çünkü kendisi benim ablamm lütfen bana yardım edin
    bu piskopat bende özgüven görünce şeytanın aklına gelmicek sinsi palnlar yapıyor
    ayrıca gaslight yapıyor aynı zamanda yaptığı her şeyin farkında olsamda olmasamda
    her türlü zarara giriyorum çünkü her seferinde yaptığı bokluklar artık boyumu
    aşıyor kısacası yanınızda narsist biri varsa en özgüvenli kimse onu karbanı belirliyor
    ondan kaçmak imkansız hale geldi kısacası onun yanınıdaysanız çabucak araya mesafe koyun
    uzak durun o adil bir insan tek bildiği hile yapmak sinsilik yılanlık yapmak
    nasılki bir yılanı yenemiyorsunuz yaklaşmıyorsunuz o orangutanda uzak durunnnn

    YanıtlaSil
  5. Benim kaynanamda narsist yazılanların hepsini başka sitelerde de sayfa sayfa okudum tıpa tıp aynı ben 5 yıllık evliyim bunca zaman bu nasıl bir insan çok tuhaf geliyordu herseyiyle kibri bencilliği sürekli ben ben demesi merhametsizligi yaptığı her işi çok abartmasi bana öyle bir kaynanam olduğu için çok şanslı olduğumu söylemesi daha neler neler sonra tevafuk olarak karşıma çıktı ki narsist mis yani kacilarak uzak durulması gereken kişiler ama malesef birde alt üst oturuyoruz rabbim gölgesini bile uzak etsin

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popular Posts

Narsist Geri Döner Mi?

Narsist Kadının Özellikleri

Narsist Mağdurlarının Hikayeleri