Narsist Eski Sevgiliyi Unutmanın Yolları

Öncelikle bunun kesinlikle mümkün olduğunu söylemek istiyorum. 

Bunun için bildiğim uyguladığım ve sonuçta başarılı olan bütün yöntemleri sizinle paylaşacağım.  

Eski sevgiliyi unutmak için en temelde gerekli olan 2 şey var. 

1- İrade 
2- Zaman

İrade

İrade şu anlama geliyor. Asla ve asla, ne için olursa olsun, ne kadar az olursa olsun onla iletişim kurmamak. En önemli kural bu. Bunu sağlayamazsanız onu unutmanız ve ondan kurtulmanız mümkün değil. Onunla en ufak bir iletişim içinde dahi olursanız sürekli acı çekerek ve sürünerek yaşarsınız. Asla da aklınızdan çıkmaz. Ne olacak ki ayda yılda bir kere konuşsam diyorsunuz belki, belki kırk yılda bir de olsa çok özlediğinizde iletişim kurabilmek veya uzun süre görüşmedikten sonra hayatınızın ne kadar iyi gittiğine dair ona nispet yapma fikri sizi rahatlatıyor ama gerçekten bunlar hiç bir işe yaramadığı gibi sadece sizin acınızı uzatan şeyler aslında. İletişimsizlik kuralının içinde dolaylı iletişim de var. Yani onun sosyal medya hesaplarını takip etmek, onun arkadaşlarıyla görüşmek konuşmak, arkadaşlarından onunla ilgili haber almak, onunla karşılaşabileceğiniz yerlerde bulunmak, eğer varsa yanındaki yeni kadını stalklamak bunların hepsi yasak.
Yabancı kaynaklarda no contact denen kural gerçekten narsistin verdiği acıdan kurtulmanın tek yolu. İnsan ilişkileri konusunda bilinçaltımızda bize acı veren şeyin bizi iyileştirecek şey olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden böyle bir olayla karşılaştığımızda çözümü hep karşıdaki insanda bulmaya çalışıyoruz. Oysa ki size bile bile zarar veren, acıtan, acımayan bir insanın size iyi gelme ihtimali yok, asla sonsuza kadar yok, siz ne yaparsanız yapın yok. Nasıl ki ateşin teninizi yaktığını deneyimledikten sonra bir daha dokunmuyorsanız, bu adamı da aynı böyle görmelisiniz.

Zaman

Size anlatacağım her şey her yöntem zaman geçmeden bir işe yaramayacaktır. Acı bir anda sihir gibi geçmez. Eline çekiç vurulmuş bir adam parmağını ne kadar sallarsa sallasın, istediği merhemi kullansın söz konusu acıyı bir anda geçiremez. Geçmesi için yaptıkları ancak zamanla işe yarar, iyileşmesini sağlar. Onla sıfır iletişim haline geçtikten sonra bir ay içinde hayat normalde dönmeye başlar ve 3 ay sonra tekrar eskisi gibi gülebilmeye, nefes alabilmeye başlarsınız. 

En temelde onu unutmanızı sağlayacak olan iki şey irade ve zaman. Ancak bunların işe yaraması için bu süreçte neler yapmalısınız biraz daha detaya girip bakalım;

  • Öncelikle bir içinizi boşaltın. Eğer şimdiye kadar kendinizi tuttuysanız bırakın. Ağlamak istiyorsanız ağlamanız bitene kadar gerekiyorsa günlerce ağlayın, içmek istiyorsanız için, kendinizi mahvetmek istiyorsanız edin. Ne yaşıyorsanız bokunu çıkarın, dibine kadar yaşayın ki bitsin. Bir kere bunu yaptığınızda çok büyük bir rahatlama olacak. Eğer ki ona söyleyecekleriniz içinizde kaldıysa hiç çekinmeyin küfür mü etmek istiyorsunuz edin, kendinizi mi anlatmak istiyorsunuz ne istiyorsanız söyleyin, gerekiyorsa rezil olun dökün içinizi. Bunu onun için değil kendiniz için yapıyorsunuz. O hiç bi şey anlamayacaktır zaten. Ama onu unutma yolunda ona dair içinizde hiç bir şey kalmaması önemli. Ayrıca bu işi ve sizi bu hale getirdiği için ve asla bir şey anlamadığı için de ondan soğuyacaksınız böylece. Kendinizin bu halinden utanmanız da güzel çünkü bu sayede asla bir daha bu noktaya gelmek istemeyeceksiniz. Ancak burda önemli olan şu ki siz içinizi döktüğünüzde sizi geri almak için bir takım oyunlar kurabilir, karşı koymanızın çok zor olduğu şeylerle gelebilir, bunlara karşı kendinizi korumanız gerek. Söyleyeceklerinizi söyleyip o cevap veremeden engelleyin en iyisi bu. Zaten bir şey dese de asla samimi bir şey söylemeyecek, ya yalan söyleyecek, ya kandırmaya çalışacak ya da susacaktır. Onun dediklerinin de demediklerinin de hiç bir anlamı yok. Siz kendinize bakın. 

  • Ona dair kafanızda en ufak bir acaba kalmasın. En ufak umudunuz olmasın ondan. Sizi asla sevmedi, hiç özlemedi, aldattı ve ona köle olsanız yüz yıl yanında kalsanız yine sizi her fırsatta aldatacak, ilk arkanızı döndüğünüzde sırtınızdan vuracak, en kötü gününüzde sizi yüzüstü bırakacak ve naparsanız yapın sizi durduk yere duygusuzca defalarca terk edecek. Sonra geri dönüp sizi ikna etmek için her şeyi yapıp tekrar canınızı acıtmak için her türlü psikolojik işkenceyi uygulayacak. Bunları asla unutmayın. 

  • Acaba narsist olmayabilir mi diye sorgulamayı bırakın. Öyle olmasa bunu sorgulamak aklınıza dahi gelmezdi.

  • Narsist veya sağlığa zararlı bir insan olduğunu kabul ettiğiniz noktada ise ben onu düzeltirim yanılgısından uzak durun. O asla değişmeyecek. İnsan 7sinde neyse 70inde de o. 

  • İlk zamanlar sürekli onunla ilgili konuşmak isteyeceksiniz. Bir süre bunu yapmanız içinizi iyice boşaltmak için faydalı oluyor. Ancak bir noktada bunu kesmeniz gerek. Hiç durmadan onunla ilgili konuşmak onu takıntı haline getirmenize yol açıyor. Ve unutmanızı zorlaştırıyor hatta imkansız hale getiriyor. Kendinizi tutun arkadaşlarınıza onu anlatmayı bırakın, bırakamıyorsanız da azaltın. Zaten herkesin söyleyecekleri de bitiyor bir noktada. 

  • Duygusal şarkılardan uzak durun. Asla onu hatırlatacak şarkılar dinlemeyin. İçinizi dökme aşamasında her şey serbest. İçinizdeki duygular ölene kadar vurabilirsiniz kendinize her türlü. Ama bu aşamadan sonra duygusal şarkılardan kesinlikle uzak duruyoruz. Türkçe hiç bir şey dinlemeyin hatta, hatta sözsüz elektronik müzik falan dinleyin. Hem eğlenirsiniz. 

  • Fal baktırma veya bakma huyunuz varsa kesinlikle hemen bırakın. Falcılar genellikle geleceğe dair umut dolu konuşurlar. Karşınızdaki insan düzelmesi mümkün olmayan bir ruh hastası. Ve iyileşmeniz için ihtiyacınız olan şey ona dair umut beslemek değil onla ilgili tüm umudunuzu öldürmek. Pozitif düşünmenin sırası değil. Onunla birlikte mutlu olacağınız güzel günler diye bir şey yok, asla da olmayacak. Bu yüzden fal mal baktırmıyoruz. 

  • Kafanızı bir şeyle meşgul edin. Ya kendinizi işe verin, ya bir şey öğrenin zor bir şey olsun kafa patlatmanız gereksin. Bir sınava hazırlanın veya tez yazın mesela. Beyniniz boş kalmasın ki aklınız ondan uzaklaşsın.

  • İmkan buluyorsanız yeni bir çevreye girin, yeni insanlarla tanışın.

  • Ondan intikam alma düşünceleriniz olabilir. Allah belasını versin dersiniz genelde böyle biriyle olduktan sonra. Öncelikle o normal bir insan olmadığı için sizin ondan intikam alabilmeniz imkansız. Bu sadece sizin canınızı acıtır sonunda. Siz ona bir şey yapsanız hiç üşenmez bin bir katını o size yapar. Onla baş edemezsiniz. Onun kötülüğünün, ikiyüzlülüğünün ve yapabileceklerinin bir sınırı yok. Siz ona bi çimcik atsanız o sizin kolunuzu koparır, kafanıza diker. Böyle bir hasta yaratıkla uğraşılamaz. Nispet vs de asla yapmayın. Siz böyle şeyler yaptığınızda önce ne yapıp ne edip maksimum efor sarfedip asla yılmadan sizi tekrar elde etmek için uğraşacak ve elde de edecek sonra da sizi mahvetmek için yapabileceği en kötü şeyi yapacaktır. Beni tekrar elde edemez diye büyük konuşmayın, mutlaka bir yolunu buluyor o. Allah niye belasını vermiyor diye de üzülmeyin. Vermiş zaten duygusuz kötülük dolu içinde hiç bir iyi his barındırmadan sürekli üzüntü saçarak böyle yaşamanın cehennemde yaşamaktan ne farkı var? Ayrıca her şeyin zamanı var. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor emin olun. Ama o günü bekleyerek de hayatınızı buna endekslemeyin.

  • Onun resimlerini, birlikte olduğunuz fotoğrafları, ona dair onu hatırlatan ne varsa atın veya göz önünden kaldırın gitsin.

  • Size yaptıklarını asla unutmamak için her zaman ulaşabileceğiniz bir yere (örneğin telefonunuza) size neler yaptığını liste halinde yazın. Onu özleyince veya size geri geldiğinde açın baştan sona okuyun. 

  • Tatile çıkın. 2 gün bile olsa, fazla uzaklaşacak bütçeniz olmasa da uzun süredir gitmediğiniz veya tamamen yeni bir yere gitmek orda bir iki gün geçirmek inanılmaz iyi gelir. Ama bu yer daha önce onunla gitmediğiniz bir yer olmalı. 

  • Size canı istediği zaman ulaşabilmesini mutlaka engellemelisiniz çünkü yapacak. Bunun için en etkili yöntem telefon numaranızı değiştirmek. Bunu yapamıyorsanız da onun numarasını silin ve her yerden engelleyin.

  • Kendinize gelmeniz için yeterli zaman geçtikten sonra başkalarıyla flört etmeye başlayın. Hemen değil ama 2-3 ay sonra bunu yapmanız size iyi gelecek. Hiç bir şey hissetmeseniz dahi yeni olaylar, yeni insanlar, size ilgi gösteren birileri onu atlatmanıza yardımcı olacaktır. 

  • Onu affedin. Onu unutmanın son aşaması onu affetmek ve içinizde onunla verdiğiniz savaşa son vermektir. Onu affetmek size yaptıklarını unutup tekrar onunla barışmak anlamına gelmiyor. Bunu da onun için kendiniz için yapmalısınız. Zamanında yaşadığı bir travmayı hala atlatamamış, sevmenin sevilmenin güzelliğine mutluluğuna asla eremeyecek, sonsuza kadar tatminsiz, huzursuz kalacak zavallı biri o. Bütün saldırganlıkları kötülükleri içindeki yaralı ve ezilmiş çocuktan geliyor. O da böyle biri olmak istemezdi belki ama onun da elinde değil. Kendi eksikliklerini kapatmak için aşırı davranışlar geliştirmiş.  Böyle olmuş ve asla da iyileşemeyecek. Siz onu kurtaramazsınız ama ondan kurtulup kendi hayatınızı kurtarabilirsiniz.

  • Kendinize güveninizi tazeleyin. Bunun için sizden etkilenen insanlarla vakit geçirmek iyi bir yöntem. Güzel yönlerinizi gören sizi yukarı çeken insanlar olsun hayatınızda. Diğerleriyle bütün iletişiminizi koparın. Kendinize iyi bakın. Beslenmenizi düzenleyin. Temizlik ve bakımınıza daha fazla zaman ayırın. Masaj yaptırın. Sağlığınıza bakın. Gerekliyse takviye ilaçlar alın. Psikoloğa gidin. Spor yapın. Hem ruh hem beden sağlığınıza özen göstermek kendinize güveninizi artıracaktır. Ayrıca kendinize küçük hedefler verin, başardığınızı gördükçe güveniniz gelecektir. Bugüne kadar ertelediğiniz bir konuyu seçin. Örneğin ingilizce her hafta 1 konu bitirme hedefi koyun kendinize veya sporsa haftada 2 günle başlayın, diyetse şekerli yiyecekler yemicem diye söz verin. Kendinize verdiğiniz sözleri tutmak ve kendiniz için iyi bir şeyler yapmak özsaygınızı ve sevginizi arttıracaktır. Narsist psikopatla bir ilişkiden çıkan herkesin özgüveni zedelenir. Bu normal bir durum. Özgüveninizi eski haline getirmek için biraz çabalamak gerekecek bu süreçte. 

  • Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Ben niye bu kadar şanssızım moduna girmeyin. Kendinizi kurban gibi görmeyin. Benim suçum neydi, ben bunu hak etmedim demeyin. Herkesin başına gelebilir. Bugün böyle olmuş olsa da yarının kime ne getireceğini bilemezsiniz. Belki sen bir sene sonra hayatının aşkıyla karşılaşacaksın hayatının sonuna kadar onla mutlu olacaksın, şu an hayatı mükemmel gidenler, kolay elde etmiş görünenler veya senin narsistin o zaman tepetaklak olacak bilemezsin ki. Senin için doğru zaman henüz gelmemiş olabilir ama bu hep böyle olacağı anlamına gelmiyor. Sevdiğim bir alıntıyı tam bu noktada bu maddeye ekliyorum; "New york california'dan 3 saat ileride ancak bu california'yı yavaş yapmaz. Kimi 22 yaşında mezun olur ama sağlam bir iş bulmak için 5 sene bekler. Kimi 25 yaşında ceo olup 50 yaşında ölürken kimi 50 yaşında ceo olur 90'ı görür. Kimi evlenirken kimi bekar kalır. Obama 55 yaşında emekli oldu trump 70 yaşında görevine başladı. Bu dünyadaki herkes "kendi zamanına" göre yaşar. Etraftaki bazı insanlar senden bir adım ileride gözükebilir, bazıları ise senin yerinde gözükebilir. Ancak herkes kendi yarışında, kendi zamanında. Onlara kıskançlık da besleme taklit de etme. Onlar kendi zamanında sen kendi zamanında yaşayacaksın.  Hayat harekete geçmek için doğru zamanı beklemektir. Yani sakin ol. Geç kalmadın. Erken de değil."

  • Tekrar sevip, aşık olup mutlu olacağınıza dair inancınızı asla yitirmeyin. Sizin için doğru insan henüz gelmedi. Doğru insanla savaşmanız gerekmez, onu düzeltmeniz gerekmez, o size acı çektirmez ve sizi terk etmez. Unutmayın bunu. Doğru insan geldiği zaman siz de anlayacaksınız, o da anlayacak zaten. Ayrılır ayrılmaz bunları düşünmenizi beklemiyorum ama er ya da geç bizim içimizdeki sevgi akacak doğru bir yön bulacaktır. Emin olun. Gecenin en karanlık anından sonra mutlaka güneş yeniden doğar. 

İçinizde biriken şarkıları söyleme günleri de gelecek. Şimdi bekleme ve kendini sevme zamanı...



Yorumlar

  1. Siteniz bana çok iyi geldi. Minnettarım.

    YanıtlaSil
  2. İçerik çok faydalı olmuş. Teşekkürler. Eski sevgiliyi unutmak üzerine bir yazı yayınlamıştım. Dilerseniz okuyabilirsiniz: eski sevgiliyi unutmak

    YanıtlaSil
  3. Çok çok teşekkür ederim, yazılarınız çok güzel

    YanıtlaSil
  4. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  5. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  6. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  7. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  8. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  9. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  10. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  11. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  12. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  13. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  14. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  15. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  16. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  17. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  18. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  19. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  20. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  21. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  22. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  23. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  24. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  25. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  26. Eski sevgilini gerçekten seviyorsan ve onu geri istiyorsan, ayrılma nedenine bakılmaksızın ya da siyasi güç istiyorsan ya da herhangi bir rahatsızlıktan kurtulmak istiyorsan. Durumunuz ne olursa olsun, '' vudu efendisi '' ile bağlantı kurun Sorunlarınıza çözüm bulmak için "voodooconnect60@gmail.com" ... "voodooconnect60@gmail.com" aracılığıyla Voodoo lord, evlilikleri restore etti, evleri kırdı, ağır rahatsızlıkları iyileştirdi, siyasi eğilimli kişilere yetki verdi ve çok daha fazlasını yaptı normalden başka harika şeyler ... Kendi ifadenizi almak için en kısa sürede voodoo lord ile iletişime geçin (voodooconnect60@gmail.com), ya da onunla whatsapp (+ 234-08097014925) aracılığıyla da iletişime geçebilirsiniz ve bir deneme sizi ikna edecektir ..

    YanıtlaSil
  27. Çok faydalı oldu, kalpten teşekkürler <3

    YanıtlaSil
  28. İyi de bu insanlara içinizi dökerseniz acınızdan da enerji alıyorlar... en ufak ilgi bile onları keyiflendirmeye yetiyor, olumsuz dahi olsa. Hala etkilendiğinizi düşünüyorlar. Ben içinizi dökmek için en yanlış kişi olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  29. Merhaba.
    Ben peygamber Karimastivizm Ulusundan Peygamber Yeremya'yım. İnandığın sürece kurtarılabileceğini bildirmek için buradayım. Mucize ancak inandığınızda gerçekleşebilir, aksi takdirde tüm peygamberlik sözlerimiz ve eylemlerimiz boşuna olacaktır. Herhangi bir sorun için bizimle iletişime geçmeden önce, inancınız olmalı ve Tanrı'nın bunu gerçekten çözebileceğine inanmalısınız. Kişisel E-postam: (profeticharimastivism@gmail.com) Herhangi bir sorunuz varsa lütfen bizimle iletişime geçin, böylece çözülebilir. İlyas'ın Tanrısı, tüm dualarınıza cevap vermek ve tüm sorunlarınızı ancak inanırsanız çözmek için burada.

    Fakir misin ve servetin zengin ve ünlü olmasını istiyorsun? ya da bu dünyanın tüm lüks şeylerini mi istiyorsunuz? eski sevgiline ihtiyacın var mı yoksa evlenmek mi istiyorsun yoksa çözümü olmayan hasta mısın? Ya da Tanrı'nın hayatınızda ne tür bir mucize yapmasını istiyorsunuz? sadece bugün iletişime geçin ve Tanrı'ya inanın.
    Teşekkürler.
    Peygamber Yeremya
    Eposta: profeticharimastivism@gmail.com

    YanıtlaSil
  30. Güçlü ve özgün, gerçek ve etkili bir çevrimiçi büyü tekeri olduğunu dünyaya bildirmek istiyorum, Dr Fayosa, son zamanlarda beni terk eden eski kocamla ilişkimi yeniden birleştirmeme yardım etti, yardım ettiği birinin ifadesini gördüm Dr Fayosa ile iletişime geçtim ve ona tüm sorunlarımı anlattım ve benimle bir daha hiçbir şey yapmak istemediğini söyleyen ve beni 3 aydan fazla terk eden eski kocam için bir aşk büyüsü yaptı, beni aradı ve bana yalvarmaya başladı. tekrar bir aile olarak hayatına geri döndü, o şimdi çok fazla sevgi, tutku ve özenle geri döndü, bir büyücü DR FAYOSA'nın kırık ilişkiyi iyileştirme ve onarma ve onları geri getirme gücüne sahip olduğunu herkese bildirmekten memnuniyet duyuyorum. Bu makaleyi okuyan ve yardımına ihtiyacı olan herkes, Dr Fayosa ile E-posta yoluyla (Fayosasolusionhome@gmail.com) veya doğrudan whatsapp +2348151918774 üzerinden Dr Fayosa ile iletişime geçerek her türlü yardımı sunabilir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popular Posts

Narsist Geri Döner Mi?

Narsist Kadının Özellikleri

Narsist Mağdurlarının Hikayeleri